Echo’s

Onze echoscopiste Leonie van Leeuwen-Van Loon is opgeleid om diverse soorten zwangerschapsecho’s te maken bij ons op de praktijk. Kijk voor meer informatie op Echo Eindhoven

Eerste echo

Neem zodra je weet dat je zwanger bent contact met ons op. Dan kijken we samen wat voor jou het beste moment is om de eerste echo te maken. Meestal is dit rond de 7 à 8 weken. Medisch gezien is een vroege echo niet nodig maar het kan voor je eigen geruststelling wel heel prettig zijn.

Termijnecho
Als je 10 tot 12 weken zwanger bent is het de ideale tijd om je uitgerekende datum vast te stellen. Dat doen we aan de hand van een echo bij ons op de praktijk. Op de website van Echo Eindhoven lees je wat dit onderzoek precies inhoudt.

Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) 
Deze echo vindt plaats rond de 19e week van je zwangerschap. De groei en ontwikkeling van jullie kindje wordt uitgebreid bekijken. In de brochure ‘Informatie over het Structureel Echoscopisch Onderzoek’ lees je hier meer over. Voor deze echo verwijzen we je naar Diagnostiek voor U.

Liggingsecho
Later in je zwangerschap, tussen 34 en 36 weken, wordt er op de praktijk nog een echo gemaakt om de ligging van jullie kindje in de baarmoeder te beoordelen. Zo kunnen we een stuitligging op tijd opsporen en doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een draaiing (versie).

Extra echo’s
Als verloskundigen beoordelen we de groei van je kind aan de hand van onderzoek van je buik. Soms vinden we het nodig om een extra echo in te plannen, bijvoorbeeld als we vermoeden dat jullie kindje niet voldoende groeit. Als dit het geval is bespreken we dat met jullie tijdens de controle.

Pretecho

Bij onze echoscopiste is het mogelijk om op ieder moment van de zwangerschap een extra echo te maken. Omdat je dat misschien meer geruststeld of gewoon omdat jullie het leuk vinden om een extra kijkje te nemen. Vanaf 15 weken weken ben je welkom voor een geslachtsbepaling. Kijk voor meer informatie of kosten hiervoor op Echo Eindhoven

 

 

Laat een reactie achter


  1. Kinderwens

  2. Zwangerschap

  3. Bevalling

  4. Kraamzorg